Diensten

Een brug slaan tussen de techniek en de business, dat kunnen onze gecertificeerde netwerkspecialisten

Service Automation

Orchestratie waarbij een volledige service wordt geautomatiseerd, geconfigureerd of aangepast door twee of meer runbooks uit te voeren vanuit meerdere domeinen. Deze services kunnen variëren van het beschikbaar stellen van een website tot het opzetten van een compleet nieuwe applicatie.

Voorbeelden van veelgebruikte orchestratie / ITSM tooling zijn ServiceNow, BMC, Topdesk en Ivanti. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen op maat gemaakte software te bouwen.

Process Automation

Realiseert runbooks of playbooks die een of meer jobs uitvoeren, om een bepaalde functionaliteit te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld het aansluiten van een component op het netwerk zijn. Er worden verschillende "jobs" uitgevoerd, zoals het configureren van een IP adres, het configureren van een switch poort of het aanmaken van een DNS record.

Tooling die op dit niveau gebruikt wordt is: Ansible Tower, Puppet Enterprise, Cisco NSO, Saltstack Enterprise.

Operations Automation

Gericht op het maken van scripts die een bepaalde "taak" uitvoeren. Hieronder vallen acties als het in- of uitschakelen van een poort, het aanmaken van een VLAN of het configureren van een IP-adres.

Gebruikte tooling (ook vaak domeinafhankelijk) omvat Python, Puppet, Ansible of Perl.